Calculator Greutate Ideala

Greutate ideala
Calculeaza-ti indicele de masa corporala si greutatea ideala cu ajutorul calculatorului oferit de noi. Foloseste calculatorul in cure de slabire.
Te vei simti mai bine stiind daca te afli sau nu in limitele normale ale greutatii.

Indice de masa corporala(IMC) este o masura a greutatii sanatoase a corpului bazata pe inaltime si greutate – se aplica atat la barbati cat si la femei (adulti).

Calculator Greutate Ideala

Introduceti greutatea
(kg) ex: 53
Introduceti inaltimea
(cm) ex: 167

Valoare

Valori
18,49 sau mai putin – Subponderal
intre 18,50 si 24,99 – Greutate normala
intre 25,00 si 29,99 – Supraponderal
intre 30,00 si 34,99 – Obezitate (gradul I)
intre 35,00 si 39,99 – Obezitate (gradul II)
40,00 sau mai mult – Obezitate morbida

In prezent, cercetarea asupra nutritiei si a greutatii ideale s-a dezvoltat considerabil si stim acum din sursa sigura ca modul nostru de a manca are o mare influenta in mentinerea greutatii ideale in cure de slabire.

Cum se poate dovedi? Este suficient sa comparam diferite regiuni din lume si sa observam ca dezechilibrele de greutate sunt mai putin numeroase la unele popoare decat la altele. Se stie ca japonezii si chinezii (care tin cure de slabire stricte) tind catre greutatea ideala mai mult decat europenii sau americanii.

Se constata, de asemenea, diferente in interiorul uneia si aceleiasi tari, prin studierea diferitelor moduri de viata ale populatiei.

Stim cu totii ca consumul excesiv de tutun si alcool constituie principalul factor care ar putea impiedica obtinerea unei greutati ideale, atat in cazul femeilor cat si in cel al barbatilor. Ceilalti factori legati de mediu, poluare, radiatii dar si stres sau sedentarism pot juca un rol deloc neglijabil in mentinerea unei greutati care sa ne ofere sanatatea mult dorita…intr-un cuvant ideala.

Alimentatia popoarelor numite „civilizate” a degenerat considerabil. Aceasta constatare universala a relelor provocate de mancarurile nesanatoase se impune ca un laitmotiv in intreaga litaratura medicala actuala si in cure de slabire.

Da, tutunul ucide, dar si zaharurile, painea alba, ciocolata sau grasimile animale…Toate aceste produse de alimentatie industriala, denaturata, devitalizata si chimica constituie cel putin factori declansatori sau agravanti ai unei greutati de necontrolat si astfel greutatea ideala este practic imposibil de atins.

In orice caz, sunt in curs de desfasurare vaste programe de cercetare ce vizeaza o buna identificare a factorilor nutritionali care intervin si a modurilor de alimentatie ce trebuie adoptate pentru o mai buna protectie a noastra.

Incepand din adolescenta pentru domnisoare incepe o adevarata competitie legata de frumusete, greutate ideala, cele mai bune produse cosmetice si cele mai frumoase haine. Si cum frumusetea se bazeaza in primul rand pe o silueta armonioasa, vom dezbate in acest articol mult ravnitul subiect al greutatii ideale.

Cel mai simplu mod de a calcula greutatea ideala, stiut de toate femeile, este inaltimea (in centimetri) minus 100, cunoscut si sub numele de formula lui Broca. Astfel, pentru o femeie de 1,70 m inaltime greutatea ideala este de 70 de kilograme.

Un alt mod de a stabili greutatea ideala este Formula lui Lorentz, folosita in foarte multe studii clinice: (inaltimea minus 100)- [(inaltimea minus 150) impartit la 2]. Facand acest calcul, greutatea ideala a unei femei de 1, 70 m inaltime este de 60 de kilograme.

Exista insa si un calculator al greutatii ideale mai elaborate, ce ia in considerare si varsta. Se calculeaza astfel: (inaltimea minus 100) + (varsta / 10) x 0.9. Luand drept exemplu o femeie de 35 de ani, cu inaltimea de 1,70 m, vom descoperi ca greutatea sa ideala este de 66.15 kilograme.

In zilele noastre este foarte populara calcularea greutatii ideale cu ajutorul indicelui de masa corporala. Este foarte important sa aflam cate kilograme ar fi normal sa avem tinand cont de cat din greutatea actuala inseamna oase si muschi, si cat grasime. Pentru o sanatate optima, grasimea nu trebuie sa depaseasca 20% pentru barbati si 30% pentru femei. In principiu, la femei, la 1,60 m inaltime greutatea ideala este intre 46-48 de kilograme, in functie de conformatie, iar la 1,70 m intre 55-65 de kilograme.

Trebuie insa luat in considerare si faptul ca fiecare femeie se cunoaste si are o imagine bine stabilita despre sine, un numar de kilograme la care ea se simte bine in pielea sa. Cand incepeti o dieta, faceti o medie intre greutatea ideala aflata cu ajutorul calculatoarelor pentru greutatea ideala si acel numar de kilograme la care va simtiti atragatoare.